Enquetesalle enquetes

Agendaalle items


op zoek naar informatie over normalisatie voor andere domeinen?
Normen-antennes netwerk


Nieuws via RSS 
U wilt op de hoogte blijven van de nieuwe items op een nieuwspagina zonder telkens de site te moeten bezoeken? Voortaan kunt u zich hiervoor abonneren op de RSS-newsfeed. Zodra er iets in de nieuwspagina verandert, krijgt u in uw nieuwslezer een bericht met de titel van het nieuwe item. Als u het bericht selecteert, opent uw nieuwslezer automatisch de pagina met het nieuwe nieuwsitem. Deze optie vervangt de vroegere mogelijkheid om in te schrijven op een nieuwsbrief.

RSS lezen met behulp van een browser

De huidige generatie Netscape- en nauw verwante Mozillabrowsers ondersteunt RSS. Zo bevat Mozilla Firefox een ingebouwde RSS-lezer met de naam 'Live Bookmarks'.

RSS-newsfeeds beheren via een website

Een aantal websites biedt de mogelijkheid om een eigen webpagina samen te stellen, opgebouwd met de titels van uw favoriete RSS-newsfeeds. Enkele voorbeelden:

http://www.google.com/reader/lens/
http://www.newsgator.com/Individuals/NewsGatorOnline/Default.aspx

RSS-newsfeeds beheren met een mailprogramma

De nieuwste email-programma's zoals Outlook 2007 en Thunderbird hebben standaard de mogelijkheid om RSS-newsfeeds te interpreteren. Voor oudere versies van Outlook zijn er een hele reeks plugins beschikbaar die deze mogelijkheid toevoegen.

http://www.newsgator.com/Individuals/NewsGatorInbox/Default.aspx
http://rssfeederdotnet.sourceforge.net/

Specifieke programma's

Er bestaan ook kleine programma's die specifiek gebouwd zijn voor het beheren van RSS-newsfeeds. Ze bieden het voordeel boven het gebruik van een browser dat ze op de achtergrond kunnen lopen, terwijl u met iets anders bezig bent. Het programma waarschuwt dan wanneer er iets gewijzigd is in een van de sites waarop u bent geabonneerd. Er zijn veel zulke programma's te vinden op het web.

http://www.newsgator.com/Individuals/FeedDemon/Default.aspx
http://www.rssreader.com/

Hoe abonneer ik me op de RSS-newsfeed van het OCW normensteunpunt?

U kan zich abonneren door onderstaande link:
  • naar uw RSS-lezer te slepen of
  • te openen en de URL in uw RSS-lezer plakken of
  • de instructies van uw RSS-lezer volgen.

  http://nan.brrc.be/rss/rssfeednl.xmlupdate: 16/06/2014